De vanligaste frågorna om våra fönsterbyten

Vad ingår vid ett fönsterbyte?

Fönsterbågen och karmen byts ut. Även fönsterbänkar, lister och bleck byts ut, samt eventuella ventiler.

Hur går ett fönsterbyte till?

Vi planerar tillsammans med er fönsterbytet: vilken typ av fönster ni vill ha, och i vilken stil. Vi tar även mått och anpassar fönstren efter ert hus. Sedan byter vi ut de gamla fönstren mot nya, och fraktar bort de gamla. Efter att de nya fönstren monterats gör vi en inspektion, för att kontrollera att ni fått den funktionalitet ni betalat för.

Hur lång tid tar ett fönsterbyte?

Ett enskilt fönster tar inte lång tid att byta. Installationen av det nya fönstret tar oftast inte mer än tio minuter, men att lyfta ut det gamla tar olika lång tid, beroende på vilken typ av fönster det rör sig om. Hur lång tid hela arbetet tar beror helt och hållet på hur många fönster det rör sig om. 

Jag bor i ett k-märkt hus. Kan vi göra fönsterbyte?

Moderna fönster, oavsett material, kan göras i de flesta stilar, vilket gör att de kan användas i k-märkta hus. Ofta måste du dock göra en ansökan hos kommunen först.

Hur ofta måste fönsterbyte göras?

Moderna, underhållsfria fönster håller länge, i minst 30 år. Fönster i utsatta lägen kan dock behöva målas om någon gång under denna period.

Kan ett fönsterbyte göras på vintern?

Ja, det går att byta fönster även på vintern. Att byta ett enskilt fönster tar inte lång tid, vilket innebär att särskilt mycket värme inte hinner släppas ut.